Een bruisend wijkcentrum in Woldwijck


Het Woldwijckcentrum aan de Pleiaden in Hoogezand is een wijkcentrum waar van alles gebeurd en een geweldig team van vrijwilligers heeft. In het wijkcentrum worden activiteiten gehouden door verschillende clubs zoals Country Line Dance en Subbuteo (minitafelvoetbal), maar er worden ook eigen activiteiten georganiseerd zoals darten, klaverjassen en koffiebingo. Er wordt gekookt voor een groep alleenstaanden die komen eten voor een klein bedrag en bewoners kunnen er zakken voor het plastic afval halen. Elke week is er nauw contact met andere vrijwilligersorganisaties uit de wijk om te brainstormen over hoe we het er beste voor de wijkbewoners kunnen zijn. Hierin is het Servicepunt ook geïntegreerd. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje of een luisterend oor, iemand die weer iets wil gaan doen in plaats van thuis zitten, iemand die weer structuur in zijn leven wil, mensen met of zonder rugzakje, ze zijn allemaal welkom!!
Naast de gewone zalenverhuur voor feesten en partijen wordt er veel vergadert en worden er cursussen en trainingen gegeven. Regelmatig komt er een keuringsarts voor rijbewijskeuringen. Dit alles kan niet gebeuren zonder een prachtig team vrijwilligers. Zij zorgen dat het wijkcentrum schoon en gastvrij is.
Ook nu in deze Coronaperiode zetten zij zich samen met een paar stagiaires in om de bewoners toch van dienst te kunnen zijn. Tijdens de eerste Lock down en de laatste sluiting zijn zij door gegaan met koken en hebben ze de maaltijden bij de gasten van de Eetkamer bezorgd en op die manier toch in contact met de mensen te blijven. Het is dit jaar veel schakelen geweest voor het team met alle veranderende maatregelen, maar ze hebben er wel voor gezorgd dat het wijkcentrum door kan blijven draaien. Daar mogen ze trots op zijn! In dit team van vrijwilligers zitten ook de mensen van het bestuur. Deze mensen zorgen onder andere dat er goed en duidelijk overzicht is van de financiën, hebben overleg met gemeente en andere organisaties en bepalen het beleid van het wijkcentrum. Het bestuur is aan uitbreiding en vernieuwing toe, zoeken mensen met vernieuwende ideeën en inzichten, die mee willen denken en praten over welke richting het wijkcentrum op gaat in de toekomst.
De mensen die het leuk vinden om deel uit te maken van dit bruisend wijkcentrum en mee willen denken en praten kunnen contact opnemen via info@woldwijckcentrum.nl of via
telefoonnummer 06 12579881.