WISP

Wisp? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Dat klopt ook wel want in het Woldwijck zijn we met iets nieuws gestart.

Een aantal actieve bewoners vonden net als het bestuur dat een wijkcentrum een belangrijke rol moet spelen voor de bewoners van de wijk. Het wijkcentrum zou een plek moeten zijn waar je als wijkbewoner terecht kunt voor praktische hulp en heldere informatie. Daarom zijn we in januari 2014 gestart met een Wijk Informatie en Service Punt ofwel WISP.

Bij het WISP kunt u met allerlei vragen terecht. Het wordt door een groep vrijwilligers samen met de sociaal beheerder gerund.

Hierbij wordt samengewerkt met verschillende organisaties zoals het gezondheidscentrum de Pleiaden, het sociaal team, het Wijkplatform en zijn deelnemers, Kwartier Zorg en Welzijn, Humanitas en andere groepen die in of voor de wijk actief zijn.

U kunt tijdens de spreekuren vrij naar binnen lopen. De medewerker van het WISP luistert naar uw vraag.
Sommige hulpvragen kunnen meteen beantwoord worden door medewerkers.
Als dat niet mogelijk is, brengt de medewerker u in contact met een deskundige of een andere organisaties die u verder kan helpen.

Ook kunnen we gaan zoeken naar oplossingen als meer wijkbewoners dezelfde vragen hebben, bv kleine klusjes in huis, grof vuil wegbrengen, opvang van jonge kinderen of andere wensen,door bijvoorbeeld een ophaaldienst te starten met vrijwilligers of een bijeenkomst met ouders te organiseren of andere idee├źn uit te werken kunnen we samen oplossingen aanbieden.

Wij denken dat wij op die manier met de inzet van vele vrijwilligers een bijdrage kunnen leveren om de participatiemaatschappij te organiseren.

Het Woldwijckcentrum zet zich met het WISP hiervoor in. U kunt uw bijdrage hieraan leveren door uw vragen te stellen, uw wensen te uiten of uw mogelijkheden aan te bieden.

Het WISP is open op:

Woensdagmorgen van 09-00 – 11.30 uur
tel: 06 43155624
e-mail: info@wispwoldwijck.nl