Woldwijckcentrum tijdens Coronatijd

Het Woldwijckcentrum moest net als alle andere buurt- en dorpshuizen de deuren sluiten i.v.m. het Coronavirus. Alle activiteiten kwamen te vervallen en de mensen die voor de gezelligheid en de sociale contacten kwamen, mochten niet meer komen.

Veel dingen konden we niet doen. Desondanks lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en gingen we kijken wat er nog wel mogelijk was.

Met een handjevol vrijwilligers, stagiaires en sociaal beheer hebben we toch gezorgd dat bewoners konden bouwen op het wijkcentrum, ook al was dat beperkt.

Wat hebben we gedaan:

– Warme maaltijd koken en bezorgen bij de gasten van de Eetkamer die in de wijk wonen.

– Centraal Punt waar vragen zoals bijv. hulp bij boodschappen doen en aanbod bij elkaar komen.

– Afhaalpunt van afvalzakken van verpakkingsmateriaal.

– Digitaal prikbord op Padlet voor wijkbewoners om er verbindingen te leggen.

– De rijbewijskeuringen door de keuringsarts zijn doorgegaan om te voorkomen dat veel mensen in de problemen zouden komen met het verlengen van het rijbewijs. De arts kwam één keer in de twee á drie weken een dagdeel een spreekuur houden in het wijkcentrum.

Tot opluchting van de vrijwilligers en deelnemers mocht het Woldwijckcentrum vanaf 1 juni de deuren weer openen. Dit kon alleen met bepaalde aanpassingen zoals o.a. maximaal 30 personen in het gebouw, anderhalve meter afstand van elkaar, regelmatig handen wassen, in de ellenboog hoesten en niezen en bij verkoudheid en of koorts thuis blijven.

De mensen konden weer in het wijkcentrum terecht voor verschillende activiteiten zoals de Eetkamer, darten, de kleermaker was weer aanwezig, de cursus Grip en Glans, de beide wandelclubs kwamen weer een kopje koffie halen en uitpuffen, vergaderen en mensen konden weer bij het Repaircafé terecht.

Inmiddels zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat er meer personen in het gebouw mogen zijn, mits de anderhalf meter afstand gehouden wordt.

Bij de ingang en in elke ruimte hangt het protocol van het wijkcentrum. Op onze website is deze ook te vinden.

Alle activiteiten zijn en worden gedaan met in achtneming van de maatregelen en richtlijnen van de RIVM!

In september beginnen de clubjes zoals kaarten en sjoelen, naaiclub, klaverjassen, biljarten en andere activiteiten weer. Dit is wel afhankelijk van wat er verder gebeurd met de kans op besmettingen en wat er vanuit de overheid en de RIVM wordt bepaald. Wij volgen het nieuws op de voet en zullen u via onze website www.woldwijckcentrum.nl, onze Facebookpagina, de Nextdoorapp en de wijkkrant zoveel mogelijk op de hoogte houden van nieuws met betrekking tot het wijkcentrum. Voor vragen kunt u contact op via info@woldwijckcentrum.nl of tel: 0598-323574/06-53697712.